Lajme Flash
You are here: Home / Shëndetësi / Gjakderdhja nga mishi i dhëmbëve, rrezikon meshkujt nga impotenca

Gjakderdhja nga mishi i dhëmbëve, rrezikon meshkujt nga impotenca

Sipas hulumtimeve më të fundit, ekspertët paralajmërojnë meshkujt që vuajnë nga gjakderdhja e mishrave janë më të rrezikuar nga impotenca.

Hulumtimi, i botuar në revistën ‘Sexual Medicine’, shpjegon se kur njerëzit vuajnë nga sëmundja dhe përdorin çamçakëz, bakteret nga goja mund të hyjnë në gjakun e tyre. Kështu, bakteret mund të ndikojnë në enët e gjakut dhe arterieve. Ky efekt rrit rrezikun e mosfunksionimit të eksitimit.

Në të vërtetë, më shumë hulumtime dhe më shumë po tregon se disfunksioni erektil është një shenjë e hershme paralajmëruese e sëmundjeve të zemrës. Kjo është për shkak se trupi ka nevojë për një furnizim të mirë të gjakut për një mbledhje dhe enët e gjakut në atë rajon, janë më të vogla se ato në afërsi të zemrës.
Disa nga shenjat e sëmundjes së “çamçakëzit” janë gjakderdhja e mishrave të dhëmbëve, era e keqe e gojës, dhëmbë të lirshme.

Sugjerimet thonë se bakteret mund të shkaktojë një përgjigje të dëmshme sistemit imunitar, duke shkaktuar enët e gjakut që të bëhet i përflakur, ose të kontrib/zhurnal/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>